Who made Peet

Who made Peet

'Ik wil dat elk kind in Nederland elke dag zin heeft om naar school te gaan. De school voelt als een fijne plek en heeft een rijk milieu die uitdaagt en prikkelt.'

WIE IS PEET?

 

Al 13 jaar juf... en nu toe aan een nieuwe uitdaging!

 

Vorig schooljaar is onze school gestart met een fusie samen met 2 anderen scholen. Samen gingen we in 1 schoolgebouw. Een hels karwei? Ik vond het fantastisch. Ik mocht namelijk doen waar ik goed in ben: het creëren en inrichten van een uitdagende, mooie, warme, gezellige, fijne, leerzame en prikkelende omgeving voor kinderen.

  • Praktisch
  • Bevlogen
  • Creatief
  • Natuurlijk
  • Vindingrijk
  • Inspirerend
  • Humor
  • Lef

Tijdens de besprekingen van de werkgroep inrichting, viel bij mij het kwartje: hier ben ik goed in. Door middel van inrichten vertel ik mijn visie op onderwijs. Dat is mijn taal, mijn talent.

Al jaren start ik mijn schooljaar met het inrichten van de klas. Welke kinderen krijg ik? Wat is hun behoefte? Hoe gaan/blijven we werken? Wat hebben we dan nodig in de klas? Hoe richt ik het in zodat het prikkelt en gaat bruisen?

Liep het niet goed in mijn groep? Ik startte vaak een interventie op mijn inrichting (rijk milieu is niet voor niets een van de pijlers van het E.G.O.). En keer op keer bleek dat een juiste interventie te zijn.

 

En ja, elk jaar is mijn klas weer anders ingericht. In de basis kom je wel kenmerken van mij tegen. Ik maak veel gebruik van natuurlijke materialen (dat kan ook niet anders met een vader die bioloog en vrijwillige boswachter is). En overal zie je handige, praktische en creatieve oplossingen (dat heb ik echt van mijn moeder, zij kan van niks alles maken).

Deze invloeden van mijn ouders zorgen ervoor dat ik met weinig middelen en vaak hergebruik van spullen weer een prachtige, prikkelende en praktische inrichting voor elkaar krijg.

 

Ik heb 10 jaar gewerkt op OBS de Bonckert. Een school voor Ervarings

Gericht Onderwijs. Daar heb ik gewerkt met ontzettende inspirerende collega's (waaronder Ellen Emonds) en een erg bevlogen directeur Gérard Zeegers. Keer op keer hebben we kritisch gekeken naar ons handelen en hoe wij willen werken en omgaan met kinderen. Wat een geluk dat ik in deze school mocht leren en mijzelf mocht zijn.

 

En dan kom ik Ellen Kuster tegen tijdens het traject van de inrichting voor de fusie. Ik vertel haar dat zij eigenlijk mijn droombaan heeft. Zij stelt de wedervraag 'Nou, wanneer begin je?'. Nu dus. Ik wil mijn talent gaan inzetten op scholen of buitenschoolse opvangen, zodat alle kinderen in Nederland graag naar school/de BSO gaan waar de omgeving prikkelend, warm, leerzaam, praktisch, fijn en uitnodigend is!

CONTACT

createwithpeet@gmail.com

 

Hazeleger 234

5431 HV Cuijk

06 - 2247 3085

FOLLOW ME

Twitter

Facebook

createwithpeet.com

PROFILE

onderwijs vormgever

 

huisstijl, inrichten vanuit visie

 

praktisch, bevlogen, creatief, natuurlijk, energiek, vindingrijk, inspirerend, humor en lef

© Copyright 2015. All Rights Reserved.